Az IsraAID nevű segélyszervezet kapta ebben az évben a rangos elismerést.

Az IsraAID egy kormánytól független, adományokból működő humanitárius szervezet, melynek elsőleges célja az életmentés, a katasztrófa elhárítás, és a természeti csapásoktól, járványoktól és háborús konfliktusoktól sújtott emberek életkörülményeinek javítása.

Az ünnepélyes díjátadóra, melyre szeptember 17-én kerül majd sor, az IsraAID igazgatóját, Návonel Glicket hívták meg. Ő egyike annak a hat, 30 év alatti vezetőnek, akik megkapják az egykori bokszoló által létrehozott alapítvány „Alapérték Díját”. Ez a díj a Muhammed Ali által meghatározott hat alapértékre utal: bizalom, meggyőződés, odaadás, adakozás, tisztelet és spiritualitás.

Glick hat évig dolgozott egy segélyszervezet munkatársaként Nepálban, mielőtt csatlakozott volna az IsraAID-hez. Vezetésével olyan katasztrófa sújtotta övezetekben segítettek a rászorulókon, mint a Fülöp-szigetek, Kenya, Sierra Leone, Haiti és Irak.

Glick, aki a szervezet Tel-Avivban található főhadiszállásáról irányítja a munkát, nagy örömmel fogadta a kitüntetést: „Hatalmas megtiszteltetés egy olyan inspiráló emberekből álló társaság tagjává válni, akik már oly sok jót tettek a világon. Egy álmom vált valóra azzal, hogy a nagyszerű Muhammad Alival hoztak összefüggésbe, aki annyi mindent elért, és aki valósággal megrázta a világot, olyan erővel állt ki értékrendje mellett. Reményeim szerint ez a díj felhívja a figyelmet a világ humanitárius kríziseire és segítségnyújtásra sarkallja az embereket.”

aid2

A díjat 2013-ban alapították a bokszoló szülővárosában, a Kentucky államban található Lousville-ben. A díjátadási ceremónia célja, hogy megismertesse a közvéleménnyel a társadalomért sokat fáradozó emberek munkáját és megemlékezzen Muhammad Ali humanitárius tevékenységéről.

A 2001-ben alapított IsraAID legfőbb erénye a rendkívül gyors reagálás a világon bárhol történő katasztrófákra. Munkatársai között vannak orvosok, egészségügyi és mentési szakemberek, pszichológusok és szociális munkások is. Az azonnali segítségnyújtás után a szervezet hosszútávú rehabilitációs programok kidolgozásában és végrehajtásában is segítséget nyújt a kormányoknak és közösségeknek. Megalakulása óta az IsraAID 38 országban segített katasztrófák elhárításában, és 20 országban működtet jelenleg is rehabilitációs programot.

Forrás: Behind the News

Megszakítás