A cleantech olyan technológiát jelent, amely az energiafelhasználás hatékonyabbá tételével csökkenti az egyes szolgáltatások vagy termék-előállítási folyamatok negatív környezeti hatását. A Cleantech Group nemzetközi kutató- és tanácsadó cég három olyan izraeli vállalatot is felvett a nemrég közzétett Top 100-as listájára, amelyek élen járnak a környezettudatos fejlesztések megvalósításában – derül ki az israel21c.org tudósításából. 

A BreezoMeter egyike volt a hét ország 21 vállalatának, amelyeket az erőforrás felhasználás és környezetvédelem kategóriában említettek. A haifai székhelyű monitoring vállalat, amely olyan globális márkákkal áll partnerségben, mint a L’oreal, az Apple és a Volvo, hatalmas mennyiségű adatot szolgáltat csaknem 400 millió felhasználónak világszerte.

A Future Meat a mezőgazdasági és élelmiszeripari kategóriában érdemelte ki az elismerést a szintén erős nemzetközi mezőnyben. A Rehovotban működő cég laboratóriumban készített hústermékeket állít elő. A vállalat nemrég 347 millió dollárt gyűjtött össze egy amerikai gyár építésére és a termelési költségek csökkentésére.

A Hod HaSharon városában letelepedett FSight-ot az energia és energiaellátás kategóriában emelték ki. Az FSight rendszerei mesterséges intelligencia használatával hatékonyabban működtetnek erőműveket, napenergia-rendszereket, elektromos járműveket és más eszközöket.

 

Megszakítás