Az izraeli egészségügyi minisztérium jelentése szerint eddig 153 izraeli fertőződött meg a vírussal.

Az egészségügyi minisztérium szerdán arról számolt be, hogy eddig 153 embernél diagnosztizáltak nyugat-nílusi lázat, és 11-en haltak meg a betegség következtében.

Ez a két nappal ezelőtti 87 megbetegedéshez képest 75 százalékos növekedést jelent.

A nyugat-nílusi lázban szenvedő betegek halálos áldozatainak száma két nap alatt a négyszeresére emelkedett, mindegyikük időskorú volt.

A fertőzöttek mintegy 80%-ánál nem jelentkeznek a nyugat-nílusi láz tünetei. A fertőzöttek körülbelül 20%-ánál jelentkeznek különböző súlyosságú tünetek, beleértve a lázat, fejfájást vagy izomfájdalmat. Neurológiai szövődmények a fertőzöttek kevesebb mint 1%-ánál jelentkeznek.

A vírus nem terjed emberről emberre.

A legtöbb esetben a vírus enyhe, influenzaszerű betegséget okoz, amely magától elmúlik. A betegséget általában láz, fejfájás, gyengeség, ízületi és izomfájdalom, kötőhártya-gyulladás, kiütés, valamint néha hányinger és hasmenés jellemzi. A ritka szövődmények között akut agyvelőgyulladás vagy agyhártyagyulladás is előfordulhat, és szélsőséges esetben halálos kimenetelű lehet.

A környezetvédelmi minisztérium továbbra is erőfeszítéseket tesz a nyugat-nílusi vírussal fertőzött szúnyogok felkutatására. Dr. Shai Reicher, a minisztérium kártevők és kártevőirtó osztályának igazgatója elmondta, hogy fertőzött szúnyogokat találtak „Tel-Avivban, Herzlijában, Kirjat Onóban, Petah Tikvában, Lev Hasharon regionális tanácsban és Even Yehuda helyi tanácsban Izrael középső részén, valamint Eilatban és a Hevel Eilot regionális tanácsban délen”.

„A megfigyelési eredmények alapján a Környezetvédelmi Minisztérium minden önkormányzatot arra utasított, hogy fokozzák a kártevők elleni védekezést” – tette hozzá.

Forrás: Neokohn

 
Megszakítás