„Izrael óriási potenciállal bír, számtalan tehetséggel és a játék iránti szeretettel” – nyilatkozott a világhírű sportoló.

A zsidó államban indít hamarosan futball iskolát 6 és 16 év közötti gyerekeknek Ronaldinho – közölte a Jewish Telegraphic Agency hétfőn. A brazil legenda azt követően tett bejelentést a lépésről, hogy az országban töltött egy hetet.

Az új intézmény elsőként egy nyári tábor keretében fogadja majd a fiatalokat.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy különböző vallású izraeli gyerekeket segíthetek ahhoz, hogy a lehető legmagasabb szintre emeljék a játékukat” – mondta Ronaldinho a médiának. „Úgy tekintek az iskolára, mint egy első osztályú oktatási eszközre, amely segít elsajátítani különböző képességeket, életszemléletet és önfegyelmet, valamint csapatmunkát. Izrael óriási potenciállal bír, számtalan tehetséggel és a játék iránti szeretettel” – tette hozzá.

A 38 éves focista korábban több országban is nyitott már akadémiát saját neve alatt, így többek között Dubai, Szaúd-Arábia, Egyiptom, Korea és India, valamint Azerbajdzsán és az Amerikai Egyesült Államok után Izrael a tízedik lesz, ahol a fiatalok Ronaldinho módszereivel tanulhatnak.

zsido.com

Kép forrása: JTA

Megszakítás