A belga férfi úgy döntött, felépülését követően végleg a zsidó államba költözik.

Walter Benjamin az izraeli médiának számolt be arról, miként élte túl a március 22-i merényletet, amiben 35 ember életét veszítette és több százan megsebesültek. Ő a jobb lábát veszítette el.

Benjamin visszaemlékezése szerint éppen Izraelbe tartó járatára igyekezett a belga főváros repterén, hogy a lányával tölthesse Purim ünnepét, amikor nagy robajt hallott, amit először petárda zajának gondolt. Húsz másodperccel később azonban a második robbanás kiszakított egy darabot a lábából, a szétrepülő szilánkoktól óriási bőröndje védte meg – írta a Forward.

A férfi először egy mellette fekvő halottat látott, majd rádöbbent, hogy elveszítette a jobb lábának egy részét. A vérzést egy belga katona segített elállítani, aki kimenekítette, hogy minél előbb orvosi kezeléshez juthasson. „Azt hittem, hogy meg fogok halni” – mondta.

„Valószínűleg összecsomagolok, felülök egy repülőre és keresek egy kis lakást Izraelben” – beszélt jövőbeli terveiről a belga férfi, aki szeretne az izraeli hadseregben szolgáló lánya közelében lenni. „Ez a legfontosabb dolog számomra az életben”.

A brüsszeli bombatámadások során két antwerpeni jesiva-hallgató is sérüléseket szenvedett, egy másik zsidó diák pedig a metróállomáson sérült meg könnyebben.

Ahogyan arról tegnapi cikkünkben beszámoltunk, a belga zsidó közösség tagjai közül sokan már nem bíznak a kormány biztonsági intézkedéseinek hatékonyságban. Belgiumban egyre többen döntenek az alijázás mellett, és a terror növekedése miatt fokozatosan nőhet a kivándorlók száma.

zsido.com

 

Kép forrása: Times of Israel