Az izraeli miniszterelnök a terrorista kifejezést használta azokra az elkövetőkre, akik a múlt hét végén rágyújtották a házat egy palesztin családra. Netanjahu bejelentette, hogy minden eszközt bevetnek annak érdekében, hogy a gyilkosokat elfogják, mert senkitől sem fogadják el a terrorizmust.

Zéró toleranciát hirdetett a terrorizmus és a gyűlölet-bűncselekmények ellen Benjamin Netanjahu a kormánya előtt beszélve. A kormányfő úgy fogalmazott: „az elmúlt két napban, két iszonyatos bűncselekménynek lehettünk tanúi. Az elveink szerint, ezekkel szemben semmilyen tolerancia nem fogadható el. Utasítottam a biztonsági erőket és a bűnüldöző szerveket, hogy a rendelkezésükre álló minden eszközzel fogják el a gyilkosokat és állítsák őket bíróság elé”.

Netanjahu megerősítette, hogy a palesztin család elleni támadást zsidó szélsőségesek követték el. Felgyújtottak egy házat, egy kisgyerek meghalt. A miniszterelnök a terrorista kifejezést használta az elkövetőkre. A hétvégén belehalt sérüléseibe a jeruzsálemi melegfelvonuláson történt támadás 16 éves áldozata.

Benjamin Netanjahu hangsúlyozta, hogy Izraelt az különbözteti meg a szomszédjaitól, hogy ők „üldözik a gyerekgyilkosokat és nem utcát neveznek el róluk” – olvasható a jpost.com cikkében.

 

Kép: telegraph.co.uk

Megszakítás