Legalább kétezer ember részvételével tartottak szolidaritástüntetést Izrael mellett Rómában. Az izraeli követség előtt tartott megmozduláson a politikai élet mindkét oldala képviseltette magát. Londonban viszont Izrael-ellenes tüntetők állították meg a forgalmat a belvárosban.

A hétvégén Rómában Naor Gilon nagykövet arról beszélt az összegyűlt tömeg előtt, hogy a média tele van fals információkkal az izraeli helyzetről, de mint fogalmazott „győzni fogunk, mert országunk erős és elszánt”. A rendezvényen ott volt az olasz képviselőház külügyi bizottságának elnöke is – írja a timesofisrael.com.

A portál másik beszámolója szerint, a hétvégén tüntetők bénították meg a forgalmat rövid időre London szívében, a Guardian szerint 150-en lehettek. Ők a palesztinok mellett tüntettek. Az egyik szónok arra szólította fel a brit kormányt, hogy ne adjon el fegyvert Izraelnek, mert ezzel támogatja a „palesztinok erőszakos elnyomását”.

Ahogy arról többször írtunk, szeptember közepén Izraelben erőszakhullám kezdődött, napi rendszerességgel ismétlődő, gyakran halálos kimenetelű erőszakos palesztin akciókkal, többnyire késeléses és kődobálós merényletekkel.

Kép: baltimorejewishlife.com

Megszakítás