Remek találmány mindenkinek, aki szeretne fűrészt, csavarhúzót, colstokot, fogót és körömreszelőt hordani a fején, de eddig félt attól, hogy emiatt furcsán néznének rá az utcán. 

Egy Tel-Aviv-i férfi a kipát tartó klasszikus csat módosításával készített el egy többfunkciós eszközt, amelybe fogazott élt, körömreszelőt, bevásárlókocsiba bedobható érmét és még egy 8 mm-es csavarkulcsot is belesűrített. A megszokottnál erősebb anyagból készült darabok háromféle stílusban és színben készülnek.

Jáákov Goldberg azt mondja, hogy vallásos barátainak köszönheti a találmányt: „Úgy jött az ötlet, hogy sok olyan zsidó barátom van, akik kipát hordanak, és azt egyszerű csatal rögzítik a fejükön. A csatot gyakran használják dobozok kinyitására és csavarhúzó gyanánt is, így arra gondoltam, miért ne csinálhatnék belőle valódi, többfunkciós használati tárgyat?”

il_570xN.426788769_9wvq

Goldberg a Daily Mailnek azt nyilatkozta, hogy annyi kiegészítővel akarta felszerelni a csatokat, amennyivel csak lehetséges. „Arra a sok kis hasznos dologra gondoltam, amiket az emberek szeretnek maguknál tartani, és megpróbáltam mindet beletenni a csatba. A feladat egyik legnehezebb része az volt, hogy mindezt nagyon kis méretben kellett elkészíteni.” Az ezüstszínű csat 6 cm hosszú, a rózsaszín és a fekete pedig 5 cm-es.

„Nehéz volt megoldani, hogy minden működjön”- mesélte Goldberg. „Sok próbadarabot készítettem minden egyes eszközről, aztán pedig a kombinálásukon dolgoztam.” Az alkotó szerint biztonsági kérdések is felmerültek, mivel a csat csavarhúzóként, illetve késként is szolgálhat. „A késsel mindenfélét el lehet vágni a gyümölcstől a kötélig, de amíg a hajban van, addig nem vág.”

A termék legfontosabb előnye, hogy az ember szinte soha nem felejti otthon, és nem jelent még egy tárgyat, amire külön gondolni kell. „Sokféle kombinált eszköz van a piacon, de mindig észben kell tartanunk, hogy magukkal kell vinnünk őket”- folytatta Goldberg. „Az emberek gyakran felejtik ezeket a tárgyakat a konyhában, vagy a táskájukban, és éppen akkor nincsenek náluk, amikor szükség van rájuk. A hajcsat azonban mindig az ember fején van, nem kell külön az emlékezetünkben tartani, hogy magunkkal kell vinni.”

clippa1

A csatot az Amazonon keresztül lehet megvásárolni 6-7 dollárért. Goldberg szerint a vevők nagyon elégedettek a termékkel: “Eddig nagyon jók a visszajelzések. Az emberek szeretik és hasznosnak tartják. A termék fejlesztésénél figyelembe vettem, amit az első széria legyártása után mondtak. Volt, aki szerint a sörnyitó hiányzott, így hozzáadtam azt is.”

Forrás: Arutz7

Megszakítás