Múlt hét szerdán került sor a CEDEK első melegétel-osztására a zsidó naptár 5778. évében. A kisebb nyári szünet után már nagyon várták az ételosztást az önkéntesek éppúgy, mint a vendégek. A kellemes nyárutói időjárás kedvezett az eseménynek, az Almássy téren rengeteg érdeklődő állt sorba már a program kezdete előtt egy órával, és később sem csökkent a sóletre várók tömege. Annyira gyorsan fogyott az étel, hogy a szervezők is alig győzték az osztást és az utánpótlást. Az önkéntesek csapatának összhangja mindenki számára látható, érezhető volt, és az újoncok is hamar megtalálták a helyüket. „Olyan, mint egy nagy család, akik egy másik családnak segítenek, akik történetesen jobban rászorulnak a támogatásra.” – fogalmazott egyikük.

A kóser sólet, a Semes pékség jóvoltából érkező friss kenyér, a tea és az őszi alkalomra kiosztott szőlő (a Lőrinc Piac Nikol Vitamin Sziget adománya) nagy sikert aratott a vendégek körében. Legalább annyira, mint az önkéntesek „lelki tápláléka”. Ahogy leülnek az asztalokhoz az emberek közé, máris sokan mesélnek az életükről, a mindennapjaikról, arról, hogyan élnek, mire lenne szükségük. A szeretetszolgálat tagjai elraktározzák emlékezetükben a kéréseket és továbbítják a CEDEK munkatársainak, Szilágyi Nórának és Erős Zsuzsinak, akik minden erejükkel azon vannak, hogy segítsenek teljesíteni a rászorulók kívánságait.

Ehhez szükség van az adakozók segítségére is! Továbbra is várják a Baross utca 61-ben a tartós élelmiszert, ruhaneműt, játékokat, iskolaszereket. Az adományokat igények alapján osztják szét a szeretetszolgálat önkéntesei a rászorulóknak.

Másnak még hasznos lehet

A tett a lényeg | www.zsido.com | EMIH technikai szám: 1287SEGÍTSE KARITATÍV MUNKÁNKAT ADÓJA EGYHÁZI 1%-ÁVAL!Támogassa az EMIH szeretetszolgálatának karitatí…