Hányadik alkalommal kerül megrendezésre a CEDEK szociális ételosztása most 20-án szerdán?

Ez lesz a negyedik alkalom, és a terveink szerint most már minden hónapban meg fogjuk tartani ezt az eseményünket.

 

Hogyan jött az ételosztás gondolata?

A CEDEK, mint az EMIH szeretetszolgálata 2015-ben alakult, a kezdetektől fogva sokféle tevékenységet folytattunk, mégis úgy éreztük, hogy az ételosztás lehet az a tevékenység, mellyel a legtöbb emberhez tudunk eljutni, és nem mellékesen a közösségünk tagjait is aktívan be tudjuk vonni.

 

Az EMIH közösségének tagjai, akik részt vettek az ételosztásokon, milyen tapasztalatokat szereztek az eddigi alkalmakkor?

Őszintén mondhatom, hogy azok, akik eljöttek segíteni az ételosztásokra, kifejezetten pozitív élményekkel gazdagodtak. Mindezt az is jól alátámasztja, hogy sokan közülük mindegyik alkalommal részt vettek az eseményen, azzal pedig sosem volt problémánk, hogy kevesen jelentkeztek volna.

 

Meddig lehet még szerinted folytatni a havi ételosztási akciókat, nem fog “elfáradni” ez a projekt?

Azt gondolom, hogy noha számos ételosztás van jelenleg is a varosban, sajnos ezzel együtt sokan vannak – nem csak hajléktalanok – akik számára a mindennapi tápláló melegétel megszerzése nehézséget jelent. Nem gondolom, hogy ezen a téren drasztikus javulás várható, mi pedig eltökéltek vagyunk, hogy a segítségnyújtás egyetemes üzenetét hónapról-hónapra megvalósítsuk ebben is.

 

Az ételosztás bekerült az EMIH 1%-os kampányába is, valóban ennyire fontos ez a program a hitközösségnek?

Az EMIH és a CEDEk számára minden olyan program fontos, amelyben közvetlenül találkozhatunk az emberekkel, segíthetünk rajtuk hithez, valláshoz, származáshoz való tekintet nélkül. Az ételosztásunk tökéletesen illeszkedik ebbe a sorba, így érthető és örömteli, hogy ez az 1%-os kampányunkban is megjelenik.