Erre az évre már bezárták kapuit, de most újra megnyitották őket, hogy biztonságos helyet kínáljanak azok számára, akik a hurrikán miatt otthontalanná váltak.

A Young Judaea-Texas tábor mintegy háromórányi távolságra van Houstontól autóval. A tábor dolgozói kapcsolatba léptek az érintett táborozók családjával, és amint a helyzet engedi, a családokat átszállítják a táborba. „Szeretném tartani bennük a reményt, hogy visszamennek Houstonba… Addig is biztosíthatunk nekik néhány napot, hogy abban a tudatban lazíthassanak, hogy van hol aludniuk, és tápláló ételt is kapnak”- mondta Lauren Laderman, a tábor egyik korcsoportvezetője. „Nincs sok pénzünk, de fantasztikus személyzetünk van… A tábor egy kis normalitást kínál az embereknek”- magyarázta a tábor igazgatója, Frank Sliberlicht, akinek szintén el kellett hagynia a hurrikán által sújtott otthonát. A tábor az alapvető szükségleteken túl programokat is kínál majd az ott tartózkodó gyermekek számára.

A Greene Családi Tábor dolgozói Houstonban szeretnének napközis tábor jelleggel nappali gyerekfelügyeletet biztosítani, és étellel, valamint ruhával is segítik a szükséget szenvedőket. Egyelőre nem lehet tudni, hányan érkeznek majd. A táborok a következő héten tartanak nyitva, és zsidó családok tucatjai számára tudnak ágyneműt, ruhát, meleg ételt és programokat biztosítani.

„Nagyon nehéz volt távolról szemlélni az eseményeket, most legalább tehetünk valamit, és segíthetjük a családokat” – mondta Julia Paeglis, a Young Judaea-Texas év közbeni programjaiért felelős igazgatója. „Szeretnénk, ha az emberek fellélegezhetnének, és elvonulhatnának kissé, mielőtt vissza kell menniük, hogy rendbe hozzák az otthonaikat.”

Forrás: Arutz7

Fotó: Getty Images