A zsidó közösség texasi önkéntesei mindent megtesznek, hogy segítsenek a pusztító hurrikán áldozatainak.

„Sok önkéntessel dolgozunk a terepen. Bageleket készítünk, rántottát és zöldségeket adunk reggelire” – mondta a médiának Chanie Lazaroff, a texasi Chábád egyik vezetőjének, Chaim Lazaroff rabbinak a felesége. A helyi zsidóság tagjaival a közösség napok óta azon dolgozik, hogy segítsenek az államra teljes erővel lecsapó hurrikán áldozatainak.

Az önkéntesek vezetőjének beszámolója szerint a környéken élő zsidó intézményeket, zsinagógákat csaknem mind ellepte a víz, és a trópusi hurrikán sújtotta területeken szinte lehetetlen kóser ételt beszerezni. A közösség tagjai az étel mellett palackozott ivóvízzel, tejjel és menedékhelyekkel próbálnak segíteni a rászorulóknak – olvasható a JNS honlapján.

„Sokakat kiküldtem a terepre, és még vannak, akik ki fognak menni, viszont újra áradásra figyelmeztető felhívást kaptunk. Ilyenkor nagy kihívás, hogy magunkat és az önkénteseinket is biztonságban tartsuk, még akkor is, amikor elhagyjuk a házat, hogy másoknak segítsünk” – mondta a helyi Chábád vezetője.

A Harvey hurrikán múlt héten csapott le Texasra, szerdán már a szomszédos Louisiana államot is teljes erővel támadta; eddig legkevesebb 33 ember halálát okozva.

zsido.com