Szélsőjobboldalhoz köthető támadók biciklizés közben megtámadtak, majd késsel náci jelképet véstek egy férfi arcára Ausztriában.

Őrizetbe vettek egy osztrák férfit, amiért három gyanúsított társával megtámadtak egy biciklist, majd horogkeresztet véstek annak homlokára, adta hírül csütörtökön az Arutz Sheva.

Az áldozat Bad Fischau-Brunn városában biciklizett, amikor a maszkot viselő támadók földre lökték őt, súlyosan bántalmazták és késsel megsebesítették – mondta Erich Habitzl, az osztrák ügyészség szóvivője. Az áldozat személyazonosságáról és etnikai hovatartozásáról nem árult el részleteket.

„Úgy tűnik, az áldozat ismerte az elkövetőket. És feltehetően a támadás hátterében az állhat, hogy megpróbálták arra kényszeríteni, családjával együtt hagyja el otthonát október közepéig” – nyilatkozott a szóvivő.

A fő gyanúsított ellen jelenleg nemcsak a támadás miatt folyik vizsgálat, a vádak szerint nemrég a nemzetiszocialista mozgalomhoz is csatlakozott. A többi elkövetőről egyelőre nem bizonyosodott be, hogy kapcsolatuk lenne szélsőjobboldali csoportokkal és nem is tartóztatták le őket, de a közzé tett információk szerint „a rendőrség már ismerte őket”, mondta Habitzl.

Az áldozattal szemben elkövetett bűncselekmény hasonlít Quentin Tarantino Becstelen Brigantik című filmjében használt módszerhez. A második világháborús filmben horogkeresztet véstek a náci tisztek homlokára büntetésképpen.

zsido.com

 

Kép forrása: israelnationalnews.com

Megszakítás