Egy szóval sem említette a zsidókat és az antiszemitizmust a kanadai miniszterelnök a holokauszt nemzetközi emléknapján kiadott közleményében.

Justin Trudeau tisztelgett a „holokauszt több millió meggyilkolt áldozata előtt”, hozzátéve, hogy Kanada nagyra becsüli azokat, akik „túlélték ezeket az atrocitásokat a náci rezsim fogságában és üdvözli a reményről és kitartásról tanúskodó történetüket”. A kanadai miniszterelnök úgy folytatja: „a holokauszt azokra a veszélyekre és kockázatokra figyelmeztet, amiket a gyűlölet, az előítélet és a diszkrimináció terjedése jelent. Arra is emlékeztet minket, hogy a hallgatás soha nem lesz megoldás a fenyegetésekre.” Justin Trudeau kitér még arra is, hogy folyamatosan tanulnunk kell a holokauszt leckéjéből és együtt kell működni a nemzetközi partnerekkel az emberi jogok védelmében, elitélve az intoleranciát – olvasható az israelnationalnews.com-on.

A kanadai konzervatív ellenzék vezére Rona Ambrose viszont arról beszélt egy megemlékezésen: „Ma, arra a számtalan ártatlan nőre, gyerekre és férfira emlékezünk, köztük a 6 millió zsidóra, akik a náci haláltáborokban haltak meg a II. Világháború alatt”. Az ellenzéki politikus kiemelte, hogy sajnos most is aktuális magunkat emlékeztetni a leplezetlen antiszemitizmusra, ami jelenleg is köztünk él, ha finomabb formákban is.

Kép: israelnationalnews.com