50 000 dolláros díj ütheti a markát annak, aki a „legkreatívabb” Holokauszt-tagadó karikatúrával jelentkezik a teheráni önkormányzat által kiírt pályázatra.

Két héttel a Holokauszt nemzetközi emléknapja előtt, a Soát tagadó és kigúnyoló karikatúrák számára hirdetett versenyt Teherán önkormányzata – adta hírül a Ynetnews. A győztes „pályamunka” gazdája idén már 50 000 dollárt vihet haza, korábban 12 000 dolláros díjjal tüntették ki az első helyezetteket.

A leírás szerint a világ minden pontjáról várnak jelentkezőket a versenyre – melyhez hasonlót évek óta rendeznek az országban, azonban a mostaninak különlegességet ad az, hogy az iráni főváros hivatalos vezetése hirdette meg és a versenyt nemzetközi szintre emelték.

Az ügyben Danny Danon izraeli ENSZ-nagykövet felkereste Ban Ki-moon ENSZ főtitkárt, és arra kérte, hogy ítélje el az iráni versenyt. Levelében Danon hangsúlyozta, hogy az esemény antiszemita cselekedetnek számít, ami igazi gonoszságot fejezi ki; továbbá a Holokauszt tagadása az antiszemitizmus legerősebb formája, amely legitimálja hat millió zsidó meggyilkolását.

(Képünkön a 2006-ban első helyezést elért karikatúra látható.)

zsido.com

 

Kép forrása: ynetnews.com