A Holokauszt áldozatain gúnyolódó dalszövegek miatt ítélte el több zsidó szervezet az ohioi intézmény fúvószenekarát.

A Simon Wiesenthal Központ és a Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League/ADL) egyaránt elítélte az egyetem rezesbandájának nemrég napvilágra került dalgyűjteményét, amelyben a zsidó áldozatok halálát kigúnyoló szövegek is szerepeltek – adta hírül a Jerusalem Post.

Ezek között volt többek között a Don’t Stop Believing dallamára megírt, Goodbye Kramer című szöveg is, a következő sorokkal: „kisvárosi zsidó… aki elment a szarvasmarha vagonnal tudod hová… a kazánház felé, hogy találkozzon a tüzes végzettel”, „oh a sütés sosem ér véget, megy tovább és tovább és tovább…”

A botrányos írások alkotói ugyan előre figyelmeztettek a dalszövegek sértő tartalmára, azonban arra is bátorítottak, hogy az olvasók „töltsék kellemesen az időt azok énekelgetésével”.

Az egyetemi vezetés sokkolónak ítélte a szövegek megírását és terjesztését, azonban voltak olyanok, akik nem találtak kivetni valót azokban. Lee Auer egykori bandatag például úgy nyilatkozott, hogy szerinte „nem lehet sok olyan 19 évest találni, aki sosem viccel ilyen dolgokkal”.

zsido.com

Megszakítás