Minden eddiginél több iskolában érdeklődnek az EMIH hittanoktatási programja iránt – tudtuk meg Szilánk Zsuzsától, a program szervezőjétől. Szeptembertől az általános iskoláknak már mind a nyolc évfolyamán dönthetnek a szülők, hogy erkölcstan, vagy valamelyik egyház hittan-foglalkozására szeretné gyermekét járatni. „Fontos tudni, hogy nem csak az első osztályosok szülei választhatnak, hanem minden évben újra dönthet a szülő.” – emeli ki Szilánk Zsuzsa.

Az EMIH oktatási programja különleges lehetőséget ad, hiszen kiscsoportos foglalkozások keretében, az egyéni igényeket figyelembe véve, a magyar diákok számára kifejlesztett interaktív tananyag segítségével zajlik az oktatás. Az EMIH hittanoktatását min­den fővárosi iskolában, akár egy diákkal is igénybe vehetik a szülők.

A hittanoktatók mindig a diákok fejlődését tartják szem előtt: ezen a héten például az egyik iskolába Oberlander Bá­ruch rabbi, a Budapesti Ortodox Rabbinátus vezetője látogatott el, hogy megválaszolja a diákok komplex, a tananyagon messze túlmutató vallási és filozófiai kérdéseit. „Nagyon különleges volt ezekkel a gyerekekkel beszélgetni, akik nem járnak zsidó iskolába. Ez a heti egy óra rengeteget ad nekik. Olyan tudást és értékeket plántál beléjük, ami biztos, hogy egy életen át végig fogja kísérni őket.”