Köszönettel tartozunk Moshe Indignek és Lebi Alexandernek, akik lehetővé tették e hétvége lebonyolítását.

 Ebben a számunkban mellékletként nyújtjuk át olvasóinknak az 5762-es év teljes zsidó naptárát.

A szerkesztőség, a Chábád Lubavics Egyesület, a Pesti Jesiva és Oberlander Baruch rabbi üdvözli a lap olvasóit és az összes magyarországi zsidót a hagyományos újévi üdvözlettel:

לשנה טובה תכתבו!

Itt az Új Év!

 

Szeptember 17-én este lesz itt a zsidó Új Év, a Ros Hásáná. Ha még nem tudja, hol töltse az ünnepet, csatlakozzon hozzánk, a Pesti Jesivában! Jó hangulat, lelkes imádkozás, és ima után állófogadás jellegű kidus vár mindenkit.

Az ünnepi imák reggel a megszokott időben 9.00 órakor, az esti imák Ros Hásánákor 18.30-kor, Jom Kipurkor 18.30-kor (az imát egy böjt előtti vacsora megelőzi) kezdődnek. Szukkotkor 18.30-kor, Szimchát Tórakor pedig 18.30-kor kezdünk.

Az ünnepek után október 12-től kezdve a tél végéig az imádkozás 17.30-kor kezdődik.

Híveinket kérjük, hozzanak magukkal az ünnepekre vendégeket, főleg gyerekeket. Boldog Új Évet kívánunk mindenkinek!

 
Mázel Tov!
 

מזל טוב!

 

Jó kívánságainkat szeretnénk kifejezni: Fuchs Yehoshuának Bánfi Judittal és Dénes Gergőnek Steiner Annával kötött házasságuk alkalmából, Köves Slomónak Dvóra Oirechmannal és Meir Shimon Moskowitznak Miriam Kleinnal történt eljegyzésük alkalmából, adja Isten, hogy legyen egy binján ádé ád.

Ugyancsak Mázel tovot kívánunk Mucsi Évának unokája, Dóra és Reuven Paley fia,Jehuda Chájim születése alkalmából.

Héber talpaló

 

Heti két alkalommal, öt hét alatt megtanulhat héberül olvasni és az imakönyvet használni. A kurzus október 28-án kezdődik. Jelentkezés és további információ: 268- 0183.

A Szochnut héber nyelvtanfolyamokat indit különböző szinteken. Érdeklődni Káldi Zsuzsánál lehet, tel.: 374-3068.

A Pesti Jesiva folyóirata

 

Megjelent a Tél Tálpijot, a Pesti Jesivarabbinikus folyóiratának második kötete. Az első kötetnek nagy visszhangja volt mind hazai mind külföldi körökben. A folyóirat rabbinikus létét tekintve nagy részben héber nyelven íródott.

A magyarnyelvű mellékletben Oberlander Báruch rabbi a hamvasztásról, Dénes Gergő a péntek esti kidus részleteiről, Deutsch Gábor az egykori magyar jesivákról, Bethlenfalvy Ádám pedig a Vasvári Pál utcában történő revivalról ír.

Szívesen fogadunk rabbinikus témájú cikkeket mind héber mind magyar nyelven a harmadik kötethez. A kötet a szerkesztőségben kapható.

Rád is vár egy könyv a Pesti Jesivában

 

A heti előadásokon túl, tanulási lehetőség személyes tutorral.

További információ Dénes Gergőnél (06-20) 993-4134.

A Chábád Lubavics Zsidó Nevelési és Oktatási Egyesület soron következő programjai:
Tanulás a saját szinteden

Az állandó heti előadásokon túl, tanulási lehetőség személyes tutorral, párokban kezdőknek és haladóknak, magyarul, héberül és angolul. További info.: 268-0183

http://www.zsido.com

Ha tanulni szeretnél de nincsen elég időd, ha már eleged van a munkából, ha egy jó web oldalt keresel, nézz be a www.zsido.com-ba! Az oldalunkon megtalálhatod a Pesti Jesiva aktuális programjait, és mindent, amit a zsidóságról tudni kell.

Héber olvasás kurzus

 

Öt hét alatt, megtanulhat héberül olvasni és az ima könyvet használni. A kurzus Október 28-án kezdődik és minden vasárnap 16.00–17.00 és szerdán 18.00–19.00 tartjuk. Jelentkezés és további információ: 268-0183.

Megjelent: Egység Magazin 12. évfolyam 46. szám – 2014. július 31.