Egy sikeres szeminárium

Október 11-től 13-ig, megint csak fantasztikus sábátot ünnepeltünk a pilisi hegyekben. A ködös, borús idő ellenére olyan sokan voltunk, hogy a rendezvény előtt pár nappal le kellett állítani a jelentkezést. A két napos hétvége során mind a 120 résztvevő (gyerekek felnőttek egyaránt) színes programokon és előadásokon vehetett részt. A 4.-5. oldalon pár résztvevő élménybeszámolóját adjuk közre.

A hétvégére külön kiadott “tankönyv” 1000 Ft-ért a szerkesztőségben kapható.

A következő pilisi szeminárium február 14. és 16. között lesz.Jelentkezés, további info:268-0183.

Leírhatatlan köszönettel tartozunk Lebi Alexander és Mose Indig uraknak, akiknek adományai lehetővé teszik a pilisi hétvégék létrejöttét.

A szerkesztőség, a Chábád Lubavics Egyesület a Pesti Jesiva és Oberlander Báruch rabbi boldog chánukát kíván minden olvasónknak. 

November 30.-tól december 5.-ig minden este 18 órakor közös chánukai gyertya gyújtás és ünnepség a Nyugati téren. Mindenkit szeretettel várunk.

 
Új!!!! Februártól Zsidó Szabadegyetem

részletek a 11.-12.oldalon

 
 

Héber talpaló

 

Heti két alkalommal, öt hét alatt megtanulhat héberül olvasni és az imakönyvet használni. A következő kurzus január 12-én kezdődik. jelentkezés és további információ: 268-0183.

Új mohél és rabbi Budapesten
 

Köszöntjük a Köves családot Slomót, Debórát és kisfiúkat Sálom Bert Budapestre költözésük alkalmából. A Köves család az ötödik rabbi család Pesten amelyik a Chábád Lubavics Egyesület munkáját segíti. Slomó személyében nem csak új rabbit, hanem új Mohélt – körülmetélőt is köszönthetünk itthon. A hosszú elméleti és gyakorlati tanulás után az Izraeli főrabbinátusnál, és az Egészségügyi Minisztériumnál tette le Mohél vizsgáit, így hosszú izraeli gyakorlat után Magyarországon is vállalja csecsemők körülmetélését. Egyesületünk ezen felül továbbra is megszervezi felnőttek brit milájának a megszervezését. További információ: 268-0183.

Megjelent: Egység Magazin 13. évfolyam 50. szám – 2014. augusztus 3.