„Szeretem Izraelt. Úgy gondolom, hogy egy nagyon-nagyon kiváló ország” – nyilatkozta az Oscar-díjas színésznő.

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, nemrég a Guardian oldalán megjelent levélben emelt szót 500 híres alkotóművész és kulturális szereplő – köztük a Harry Potter szerzője, JK Rowling – az Izrael-ellenes bojkottal szemben. Most az Oscar-díjas Helen Mirren fejezte ki nyíltan, hogy egyetért a levél aláíróival, mert ellenzi a bojkott-mozgalom törekvéseit – adta hírül a Jspace News.

„Izraelben a leginspirálóbb emberek többnyire a kulturális közösségből kerülnek ki. Az írók, a rendezők, a költők és zenészek mind igazán rendkívüli emberek, akik nagyszerű munkát végeznek” – mondta Mirren a 29. alkalommal megrendezett Izraeli Filmfesztiválon Los Angelesben. „Kizárni őket a legőrültebb ötlet, egyáltalán nem értek vele egyet”.

A fesztiválon kitüntetett színésznő az Izraelhez fűződő személyes kötődéséről is vallomást tett. Beszédének kezdetén elmondta, hogy először 1967-ben, hat hónappal a Hatnapos háború után látogatott el az országba, ahol egy kibucban dolgozott. Elmondása szerint lenyűgözte az ország és különösen az ott élő emberek. Hangsúlyozta azt is, hogy az Izraelben eltöltött idő nagyban hozzájárult a karrierjéhez.

„Szeretem Izraelt. Úgy gondolom, hogy egy nagyon-nagyon kiváló ország”- mondta végezetül. „Szerintem minden nehézség és fájdalom ellenére, amivel Izrael küzdött a múltban és amivel küzdeni fog a jövőben, nagyszerű dolog, hogy Izraelben izraeliek élnek és túl fognak jutni mindezeken”.

zsido.com

 

Kép forrása: jspacenews.com

Megszakítás