A fővárostól nem messze fekvő Máále Ádumim mellett található vidámpark egyike a világ mindössze kilenc beltéri vidámparkjának – olvasható a Jerusalem Post beszámolójában. A tervezők, megrendelők és kivitelezők célja egyértelműen az volt, hogy a Disney-hez vagy a Nickelodeonhoz hasonló, nagyszerű élményt nyújtsanak a látogatóknak. Mi sem tudunk betelni ezzel a csodálatos hírrel, ráadásul egyből eszünkbe is jutott, hogy a vidámpark közvetlenül a luxuspláza szomszédságában nyílt meg. Micsoda egybeesés!

Luxuskomplexum nyílt a Júdeai-sivatagban

Pár napja nyílt meg Jeruzsálemtől pár kilométerre a luxus cuccokkat kínáló csodapláza. Videó a cikkben!

 

Az 500 millió sékel befektetéssel felépített (kicsivel több, mint 47 milliárd forint), 1.3 hektárnyi területet elfoglaló vidámpark a Máále Ádumim mellett található ipari parkban, Misor Ádumimban nyitotta meg kapuit. A megnyitót éppen szukkot ünnepének előestéjére időzítették, így a környékről, valamint a fővárosból, sőt, az ország távolabbi részeiből is ide özönlő látogatók a lehető legjobban kihasználhatják az új szórakozási lehetőséget az ünnep idején, a tanítási szünetben. A beruházás további különlegessége, hogy a hatnapos háború során felszabadított területen fekszik, s nagyban hozzájárul a térség fejlődéséhez.

A Magic Kass 12 féle izgalmas és extrém játékot kínál, melyek közül kétségtelenül a több mint húsz méter magas hullámvasút, melyről lélegzetelállító kilátás nyílik a közeli Holt-tengerre – amennyiben a tisztelt látogató ki meri nyitni a szemét. A játéktermekben 150 videójáték várja e szórakozás szerelmeseit, máshol jól felszerelt ugrálóvár, trambulinok, virtuális valóságba kalauzoló terek hívogatják az érdeklődőket. Külön szintet kaptak az étkezésre szolgáló egységek és az innovatív módon berendezett, vásárlásra hívogató boltok is. A hatalmas színházteremben naponta tartanak különlegesnél különlegesebb előadásokat és bemutatókat. A megnyitón tíz színész cserélgette a ruháit és az álarcait, így végül száz jelmez fordult meg a színpadon, miközben többek között tánccal, dallal, bűvészmutatványokkal, rövid filmekkel és lézershow-val szórakoztatták a közönséget.

A belépni szándékozóknak mindezért 99 sékelt (9400 forint) kell fizetni fejenként, és ez három órányi szórakozásra jogosít fel. Ha a belépés és a játékok kipróbálása mellett egy bemutatót is meg szeretnénk tekinteni, akkor személyenként már 145 sékelt (13 800 forint) kell kiperkálni. A mulatság tehát nem nem olcsó, de az izraeli árszínvonalat figyelembe véve nem kiugróan drága. Az élményt – természetesen további összegek ellenében – telefonra tölthető applikációkkal tehetjük még teljesebbé. Belépéskor a látogatók digitális karkötőt kapnak. Erre feltölthetnek pénzt, hogy megkönnyítsék a költekezést és a szülők szabályozhatják, hogy csemetéik hol mennyi pénzt hagyhatnak.

„Nagy izgalommal, több évnyi tervezést és építkezést követően nyitjuk meg a Magic Kass Vidmparkot.” – mondta a park elnöke, Karin Larom. – „Izrael legnagyobb beltéri vidámparkja máshol meg nem található szórakozást kínál a gyerekeknek és szüleiknek. Arra biztatjuk a családokat, hogy töltsenek egy napot a parkban és használják ki mindazokat a nagyszerű lehetőségeket, melyeket e park kínál.”

Az angol anyanyelvűek számára igen mulatságosan hangzó, az alapítók családnevét viselő Magic Kass vidámpark vasárnaptól csütörtökig délelőtt tíz és este tíz óra között tart nyitva. Pénteken délelőtt 9-kor nyit és két órával a szombat bejövetele előtt zár be. A beruházó cég számára – akárcsak a Design City esetében – fontos volt a zsidó hagyományok tisztelete, ezért szombaton és a nagyünnepeken mindkét intézmény zárva tart. A Jeruzsálemtől keletre, a Holt-tenger felé vezető úton fekvő komplexumba ingyenes buszokkal juthatnak el az érdeklődők. A buszok félóránként indulnak a jeruzsálemi Binjánéj HáUmá épülete elől, a Központi Buszpályaudvar közeléből.