A világ első női haszid alternatív zenekarának tarják őket. Legutóbbi albumuk decemberben jelent meg. Zongora, dob, cselló, hegedű és egy különleges énekhang – ez a Bulletproof Stockings.

Az egyetlen különbség más hasonló formációkhoz képest, hogy a közönségük kizárólag nőkből áll, de nem feltétlenül csak zsidókból. Haszid nők ugyanis nem énekelhetnek idegen férfiak előtt. A csapat Brooklyn hagyományosan ortodox zsidók által lakott negyedéből, Crown Heightsből indult. Zenéjüket eklektikusként határozzák meg, amely vegyíti a jazz, a funk, a rock és a klasszikus haszid dallamokat. Az albumuk finanszírozásához a népszerű közösségi platformot a Kickstartert használták, mivel csak szabadidejükben zenélnek.

Sokan támogatták őket, mondta a forward.com-nak Perl Wolfe az együttes énekese. A terv az volt, hogy 36 ezer dollárt gyűjtenek össze, mert a 36-os szám különleges a judaizmusban, végül 37 ezer 522 dollárt kaptak. Kritizálták őket már minden oldalról, megkapták, hogy „férfigyűlölő feministák”, egyes ortodox anyáktól pedig azt hogy, az amit csinálnak, nem feltétlenül jó példa a lányaiknak. Az együttes tagjai ezt jól kezelik és büszkék rá, hogy zsidók és nem zsidók is kedvelik őket, pusztán azért, mert jó zenét csinálnak.

Kép: fangirlnation.com