Idén szokatlan ötlettel állt elő az Átid ifjúsági szervezet: a fiatalok nagy örömére kóser szusi-partival ünnepelték Hanukát, amihez egy profi távol-keleti szusi szakácsot hívtak meg.

Persze, ha kóser szusit akarunk, nem lehet bele bármit tenni, így hosszú egyeztetés előzte meg az estet. Faith Aser még tíz órával a buli kezdete előtt is az internetet böngészte, és forródróton hívott szakértőket, amikor a szakács egy újabb fűszert szeretett volna felvenni a használható összetevők listájára.

IMG_9265

Az eredmény azonban a résztvevők egybehangzó állítása szerint megérte a fáradozást, és az esemény az eddigi legjobb buliként vonul be az Átid történelmébe. Az ötvenfős társaság a Bét Menáchem Gyermekoktatási Központban gyűlt össze.

IMG_9298

A szusi evésen kívül gyújtottak hanuka gyertyát, énekeltek, táncoltak és természetesen tanultak is. Nemcsak Hanuka történetével, és a napjainkban is érvényes tanulságokkal ismerkedtek meg, de betekintést nyertek a kóser szusi készítésének szakmai titkaiba is.

IMG_9297

Végül pedig egy Legyen Ön is „zsilliomos” játékban mérték össze tudásukat a zsidóságról. Így az est végére csak egy megválaszolatlan kérdés maradt: mivel rukkol elő Aser a Tu bisvátkor, a fák újévén esedékes partin?

Átid Hanukai buli

No Description

Megszakítás