Köves Slomó vezető rabbi és Szilágyi Nóra a CEDEK Szeretetszolgálat vezetője személyesen adta át a tűzifát a családoknak.

A CEDEK hanukai adományküldő akciója hihetetlen mértékű összefogást eredményezett. Nagyon rövid időn belül összejött az az összeg, ami 30 családnak biztosít 1 havi tűzifát és melegséget.

Hamza Andrea, a CEDEK sajóbábonyi önkéntese segített abban, hogy a faosztás zökkenőmentes megtörténjen. – Kiválasztottunk 30, hátrányos helyzetű, nagy, azaz 3 vagy több gyermekes családot. Itt Bábonyban szinte mindenkire lehet mondani, hogy hátrányos helyzetű, így elég nehéz volt a választás. Fontos tudni, hogy a nagy többségük tesz azért, hogy jobban éljen: majdnem mindenki dolgozik, akinek pedig nincs meg az általános iskolai végzettsége, akárhány éves is legyen, beült ismét az iskolapadba egy 2 éve indult projekt keretén belül. Azok kerültek fel a listára, akik dolgoznak és tesznek azért, hogy önmagunkon segítsenek, még is nehezen jutnak egyről a kettőre. Köszönjük a CEDEK Szeretetszolgálatnak az önzetlen segítségét. – mondta Hamza Andrea.

– Andi már több mint egy éve csatlakozott a CEDEK önkénteseihez. Sokszor beszélgettünk arról, milyen nehéz a téli időszak, mennyi fázós gyermek él csak az utcájukban. Egyértelmű volt, hogy segítünk. Hálásak vagyunk, hogy a CEDEK Szeretetszolgálat felhívására ennyien segítettek, ennyien adakoztak. Külön köszönetet mondunk Mága Zoltán művész úrnak, számára nem is volt kérdés az azonnali segítségnyújtás. – mesélte Szilágyi Nóra.

Hamza Andrea és férje János

 

Gyújtsunk fényt az éjszakában

A tett a lényeg | www.zsido.com | EMIH technikai szám: 1287SEGÍTSE KARITATÍV MUNKÁNKAT ADÓJA EGYHÁZI 1%-ÁVAL!Támogassa az EMIH szeretetszolgálatának karitatí…

zsido.com