Elég furcsa érv hangzott el az amerikai fegyverviselési vitában.

Ben Carson republikánus elnökjelölt az NBC vasárnapi műsorában megvédte korábbi állítását, miszerint a fegyverviselés németországi betiltása segített abban, hogy a holokauszt megtörténjen. Szerinte a 30-as évek végén bevezetett fegyverviselési korlátozás egyike azon tényezőknek, amelyek lehetővé tették a zsidók elleni népirtást – tudósít a JTA.

Ezt a véleményét Carson már egy korábbi interjújában is kifejtette a CNN-en. Akkor azt mondta, hogy „annak a valószínűsége, hogy Hitler el tudja érni célját, sokkal kisebb lett volna, ha az embereknek van fegyverük.” Az adás után többen kritizálták, mondván, hogy a párhuzam relativizálja a holokausztot.

A republikánus elnökjelölt a vasárnapi adásban elmondta, hogy az utóbbi hetekben a zsidó közösség számtalan tagjától, rabbikat is beleértve, hallotta, hogy „ez pont így van, önnek teljesen igaza van.” Majd hozzátette: „Néhányan a kijelentésemet megpróbálják kiforgatni, és zsidóellenesnek feltüntetni, de ez őrültség.”

Carson általánosan is kifejtette meggyőződését: „úgy gondolom, hogy sokkal nehezebb uralkodni olyan emberek felett, akik fel vannak fegyverezve, mint azok felett, akik nincsenek.”

zsido.com

Megszakítás