A Munkáspárt nem tud leállni. Újabb botrány tört ki a brit baloldalon egy párttag antiszemita megjegyzései miatt.

Lemondott tisztségéről Bethany Barker, a brit Munkáspárt tagja, miután nyilvánosságra kerültek antiszemita és rasszista bejegyzései. A 19 éves lány mindeddig a Nottinghami Egyetem munkáspárti szövetségének főtitkáraként tevékenykedett és nemrég még személyesen kísérte a párt elnökét, Jeremy Corbynt egy kampányrendezvényre, évekkel ezelőtti posztjai miatt most mégis lemondásra kényszerült – közölte a Times of Israel.

Barker Twitter oldalán 2012 és 2014 között több olyan bejegyzést is közzé tett, melyekben a zsidóság és a feketék ellen írt nehezen védhető megjegyzéseket. Anders Breivikről szóló tweetjében a lány például azt írta, hogy a a norvég tömeggyilkost „muszlimokkal kellene lemészároltatni, és arra kényszeríteni, hogy egy zsinagógában élje le az élete hátra levő részét”.

Lemondását követően Barker bocsánatot kért az általa „gusztustalannak” nevezett megjegyzéseiért, és azt írta Facebook oldalán, megérti a körülötte kialakult felháborodást. „Elkeserítenek és szégyenérzettel töltenek el ezek a kommentek, teljes mértékben elítélem őket. Felháborítóak és helytelenek; soha nem lett volna szabad ilyeneket állítanom” – írta Barker saját megjegyzéseiről.

A brit Munkáspárt tagjai rendszeresen közfelháborodást váltanak ki antiszemita megjegyzéseikkel. Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, nemrég London egykori polgármestere, Ken Livingstone kavart nagy botrányt kijelentésével, amikor megszólalásában azt taglalta, hogy Hitler valójában a cionista mozgalom lelkes támogatója volt.

Ezt követően még a brit miniszterelnök, Theresa May is felháborodásának adott hangot, és a zsidó közösség elárulásáról beszélt. Ephraim Mirvis, Nagy-Britannia főrabbija kijelentette: “A Munkáspárt most sem volt képes bebizonyítani, hogy valóban fel akar lépni az antiszemitizmus ellen.”

zsido.com

Kép forrása: Times of Israel