Egy holokauszttúlélő a TikTok segítségével lép fel az oltásellenesekkel szemben, akik a népirtáshoz hasonlítják az oltási kampányokat. A 86 éves Gidon Lev azzal a poszttal keltett hullámokat, amellyel egy olyan felhasználóra reagált, aki egy videót tett közzé magáról leborotvált fejjel, mondván, ez volt az „első napja egy oltatlan táborban” – adta hírül a Forward.

„Szégyelld magad!” – üzente neki Lev . „Megpróbálsz úgy kinézni, mint egy holokauszttúlélő, mert nem akarod beoltatni magad?”

– kérdezte videóreakciójában. „Négy évet töltöttem egy koncentrációs táborban” – mondta Lev, és egy klasszikus sárga csillagot tartott maga elé, amelyen a „Jude” szó volt olvasható. „Legyen olyan napod, amilyet megérdemelsz!” – zárta üzenetét az oltástagadó nőnek a nyolcvan éves izraeli férfi. Reakcióját csaknem 4 millióan nézték meg az oltástagadó Carollynn Xavier profilján, amit ezek után privátra állított a nő.

 

Gidon & Julie on TikTok

884K Likes, 15K Comments. TikTok video from Gidon & Julie (@thetrueadventures): “#duet with @Carollynn Xavier #holocaustsurvivor #stopantisemitism #foryoupage #fypシ #fyp #shoah #antivaxxer #comeon #notfunny”. 2 days into 2022…😫. GOOD VIBES.

 

 

Gidion Lev 6 éves korától, 1941 és 1945 között Theresienstadt hírhedt koncentrációs táborában raboskodott. 26 családtagját vesztette el a holokausztban, köztük az apját és a nagyszüleit.

A TikTok-on Lev olyan videókat tesz közzé, amelyek célja az antiszemitizmus és a holokauszttal kapcsolatos félretájékoztatás elleni küzdelem.