Az eseményen Natan Sharansky kilenc éves elnökségét is megünnepelték.

Új intézményt alapított a Jewish Agency New Yorkban – közölte a Times of Israel. Az Izrael és diaszpóra zsidóság közötti kapcsolattartást végző cionista szervezet szakmai képzésekkel és technológiai segítséggel fogja felkészíteni a világ különböző pontjain szolgálatot vállaló küldötteit.

A Szochnut intézmény megalapítása alkalmából tartott ünnepséget szerdán Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök részvételével tartották meg New Yorkban. A különleges eseményen a Jewish Agency elnöke, Natan Sharansky kiemelt figyelmet kapott, a kilenc éves elnökségét ünneplő emberi jogi harcos tiszteletére George W. Bush egykori amerikai elnök is megjelent.

Benjamin Netanjahu beszédében azt mondta, az egykori szovjet birodalom területén született, majd sokáig fogva tartott Sharansky alijázása fontos szerepet játszott Izrael történelmében. „Sharanskyt a népünk vállain hordozva vitte el a Nyugati Falhoz, a Siratófalhoz. Az a nap egy nagyszerű nap volt az izraeliek és zsidók számára, valamint minden szabadságot szerető embernek” – fogalmazott a zsidó állam vezetője beszédében.

zsido.com

Kép forrása: The Times of Israel