Az EMIH több szervezete az elmúlt évekhez hasonlóan idén is különleges programokkal készült a Judafest-re. Több száz résztvevő már nagyon várta a Maccabi VAC által szervezett, lassan hagyománnyá vált FunRun futást, ahol a részvevők különböző zsidó szervezeteket, így az EMIH-et is támogathatták részvételi díjaikkal, adományaikkal.

A nagy meleg ellenére is sok futó volt az idén is, igaz, hogy a szervezők a hőségre való tekintettel a 10km-es távot már lefújták, az 5km-es illetve a főleg gyerekek és családok által előnyben részesített 1km-es táv nagyon népszerűnek bizonyult.

judafest4
A futást követően vette kezdetét a Judafest utcabál, melyen a legkülönbözőbb zsidó szervezetek képviseltették magukat, adtak tájékoztatást működésükről az érdeklődőknek. Az utcabálnak évente más-más témát dolgoz fel, idén a lengyelországi zsidóságot lehetett megismerni, nem csak annak dicső múltját, de vibráló jelenét is.

juafest1

A különböző zsidó szervezetek közül a z EMIH gyermek tagozata az Alef Kids például vattacukor és popcorn árusítással dobta fel a hangulatot, de standjuknál lehetett stílusosan “alef” formájú kekszet is díszíteni illetve egyéb kézműves foglalkozásokkal, például kitűző-készítéssel múlatni az időt. Mint mindig, idén is nagy siker volt a “Kérdezd a Rabbit” pult, ahol több komoly érdeklődő elégíthette ki tudásvágyát autentikus rabbik válaszain keresztül és akadt akinek a tfilin tevés napi micváját is ott sikerült teljesítse. Szintén bemutatkozott az Atid Ifjúsági Szervezet, az EMIH fiatalokat tömörítő csoportja, az érdeklődők felvilágosítást kaphattak a csoport működéséről, programjairól.

judafest3

Azonban ami a Judafestet igazi utcabállá teszi, az a sok kitelepülő árus, a látogatók a legkülönfélébb finomságok közül válogathattak, így megkóstolhatták a Carmel Glatt Kóser Étterem utánozhatatlan és eredeti sóletjét, a közelmúltban felújított és mind külsejében mind tartalmában megújult Tel Aviv Café pizza és kuszkusz kínálatát, válogathattak a Kóser Piac széles kóser áruválasztékából illetve a Frölich Kóser Cukrászda hamisítatlan flódnijából és süteményeiből.

judafest2
A nagy meleg ellenére, vagy talán pont azért, idén is hömpölygött a tömeg a Kazinczy utcában és biztosak vagyunk abban, hogy senki nem csalódott a programokat és kínálatot illetően. Egy biztos: jövőre is ott leszünk!

Megyeri Jonatán

Megszakítás