„Akik a zsidókat támadják, azok a frankfurtiakat is bántják” – mondta a német város polgármesterhelyettese.  

Frankfurt vezetőinek kezdeményezésére hamarosan befagyasztanak minden, a Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) nevű Izrael-ellenes mozgalomhoz kapcsolódó anyagi támogatást – derül ki a Jerusalem Post írásából.

A rendeletet pénteken hagyta jóvá a német város vezetése, és Uwe Becker polgármesterhelyettes szerint a továbbiakban is meglesz a szabály életbelépéséhez szükséges támogatás a városi vezetés részéről.

„A BDS mozgalommal nemcsak az a gond, hogy erősen hasonlít a nemzetszocialista időkben hangoztatott „Ne vásárolj zsidóktól!” szlogen elveihez, hanem legalább annyira mérgező környezetet és káros társadalmi hangulatot is teremt” – hangsúlyozta Becker.

A politikus szerint a BDS támadja a zsidó állam létezéshez val jogát, és az anticionizmuson keresztül, kerülőúton terjeszt antiszemitizmust. „Ezért döntöttünk úgy, hogy megszüntetünk minden olyan támogatást vagy terembérleti jogot azon csoportok, illetve egyének esetében, akik támogatják a mozgalmat. Erre szólítottuk fel a városi tulajdonban lévő cégeket, és a magántulajdonosokat is hasonló magatartásra kértük” – tette hozzá.

Becker nyilatkozatában beszélt a városban élő zsidóság történelmi szerepéről is, amit a fejlődés „világítótornyának” nevezett. „Ebben a városban, ha valaki Izraelt fenyegeti, akkor azt az itteniek elleni támadásnak vesszük” – mondta; majd hozzátette, büszkék arra, hogy Tel-Avivval immáron 37 éve testvérvárosi viszonyban állnak.

zsido.com

Kép forrása: Jerusalem Post