Az előző év azonos időszakához képest 25 százalékkal nőtt azon zsidóknak a száma, akik idén elhagyták vagy elhagyni készülnek Franciaországot.

A Ynetnews beszámolója szerint a tavalyi év első felében távozó 4 ezer fővel szemben 2015-ben már 5100 kivándorlóról adtak hírt francia zsidó vezetők Ze’ev Elkinnek, a bevándorlók befogadásáért felelős izraeli miniszternek – aki a számok súlyának érzékeltetéséhez kettő nevekkel tele írt papírtekercset is átvehetett a Zsidó Ügynökség francia képviselőitől azon a találkozón, melynek témája a francia zsidóság alijázása volt.

„A hozzánk eljuttatott előrejelzések alapján ezen a nyáron nagy alijázó hullámra számítunk Franciaországból” – mondta az izraeli miniszter.

au_revoir

Ahogy arról korábbi cikkünkben is írtunk, az izraeli kormány nagy erőkkel igyekszik felkészülni az Európából érkezők fogadására. Az Bevándorlók Befogadásért Felelős Minisztérium becslései szerint a Franciaországból Izraelbe költözők száma 2015-ben akár a 9 ezer főt is elérheti – ami kétezerrel lenne több, mint tavaly.

zsido.com

Képek forrása: ynetnews.com/eipa.eu.com