A zsidók ellen elkövetett merényleteket valahogy kihagyták a felsorolásból.

Több neves akadémikus és híresség is aláírta azt a petíciót, melyet a francia Journal de Dimanche című lapban jelentettek meg – adta hírül az Arutz Sheva. Az írást “Mi, francia-muzulmánok, készen állunk elismerni a felelősségünket” címmel tették közzé. A szöveg aláírói sajnálatukat fejezik ki, amiért a múltban nem sikerült megakadályozni a muzulmán közösségekből származó személyek erőszakos bűncselekményeit.

A petícióban „kulturális harcra” szólítanak fel a radikális iszlámmal szemben és összesen öt terrortámadásról emlékeztek meg: a Charlie Hebdo szerkesztőségében elkövetett gyilkosságokról, a novemberi párizsi merényletről, két rendőr júniusi meggyilkolásáról, a nizzai ámokfutásról és a katolikus pap múlt heti kegyetlen megöléséről. Az írásban nem utaltak arra a terrorista akcióra, melynek során a támadó egy kóser élelmiszerüzletben gyilkolt meg négy zsidót. De nem említették a többi antiszemita indíttatású támadást sem, melyek egyre gyakoribbá váltak Franciaországban a közelmúlt során.

“Készen álltok elismerni a felelősségeteket, de rosszul kezdtétek” – üzent Robert Ejnes, a francia CRIF nevű francia zsidó ernyőszervezet igazgatója. “Hosszú út áll előttetek: meg kell értenetek egyszer, hogy ezeket az antiszemita támadásokat *zsidók* ellen követték el, és azért vették őket célba, mert zsidók. Nem hagyhatjátok figyelmen kívül ezeket az antiszemita gyilkosokat” – írta Ejnes Facebook bejegyzésében. “Mindenesetre mi mindig itt leszünk, hogy emlékeztessünk titeket” – tette hozzá a zsidó vezető.

 

zsido.com

 

 

 

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/215849