A párt képviselői azt indítványozták, hogy a vezetők írásban adjanak részletes tájékoztatást az antiszemitizmussal kapcsolatos panaszok kezeléséről.

A kezdeményezés arra szólította fel a párt irányítóit, hogy megfelelően kezeljék az egyre gyakoribb antiszemita ügyeket, amik komoly károkat okoztak már eddig is – derül ki a jta.org cikkéből. Ez sok kérdést felvet a vezetőséggel kapcsolatban – írta Luciana Berger a Munkáspárt tekintélyes, zsidó származású alsóházi képviselője. A kérdések közül néhány, amiket a portál idéz: valójában hány üggyel foglalkoztak? Mikor tisztázzák őket? Hány ember dolgozik ezeken és milyen zsidó szervezetekkel konzultáltak?

Berger szerint inkább visszalépés történt a probléma kezelésében. A párt azóta nem képes megszabadulni az antiszemitizmussal kapcsolatos botrányoktól, amióta Jeremy Corbyn az ellenzék vezetője.

Ahogy arról beszámoltunk, amíg 2017-ben Nagy-Britannia zsidó polgárainak 31%-a fontolgatta, hogy elhagyja hazáját az egyre fenyegetőbb antiszemitizmus miatt, addig 2018-ban ez a szám már elérte a 40%-ot. A megkérdezettek 90%-a a hatalomra esélyes Munkáspárthoz kötődő antiszemitizmust hozta fel indoknak. Sokan úgy vélik, hogy egy esetleges munkáspárti választási győzelem után a brit zsidóságnak egzisztenciális fenyegetettséggel kell számolnia, és egyre több zsidóban érik meg az elhatározás, hogy elhagyja szigetországot. Az elsődleges célországok Izrael és az Egyesült Államok.

zsido.com

 

 

 Kép: independent.co.uk

Megszakítás