Izraelben több mint 700 halálos áldozata van eddig a Hamász terrorszervezett összehangolt támadásának, több mint kétezerre tehető a sérültek száma. Legalább 100 embert ejtettek túszul.

Az izraeli hadsereg közlése szerint az éjszaka folyamán a repülőgépek továbbra is a Gáza övezetet bombázták, hogy „megsemmisítsék a Hamász terrorcsoport képességeit” – írja a Times of Israel. 

Mintegy 260 embert gyilkoltak meg a Hamász fegyveresei egy dél-izraeli szabadtéri zenei fesztiválon – közölte egy önkéntes mentőcsoport (ZAKA).

Szülők és barátok kétségbeesetten keresik szeretteiket, akik a támadása óta eltűntek. A halottak közül sokakat még nem sikerült azonosítani, másokról azt feltételezik, hogy elrabolták és Gázába hurcolták őket, ahol a terrorcsoport több mint 100 embert tart fogva. A Nova fesztiválon csaknem háromezren vettek részt, a nyilvánosságra került videókon az látszik, hogy mindenfelé menekülnek a válogatás nélkül gyilkoló terroristák elől, bozótosban és fákon keresve menedéket. A túlélők rémálomszerű mészárlásról számoltak be, a terroristák nyilvánvalóan előre tudtak az eseményről, és jelentős erőket irányítottak oda. A támadás után módszeresen végigvonultak a területen, és rejtőzködő emberekre vadásztak, hogy kivégezzék vagy elfogják őket.

A fesztivál szervezői részvétüket fejezték ki az elhunytak és elhurcoltak családtagjainak, illetve létrehoztak egy oldalt, ahol eltűnt szeretteiket kereshetik hozzátartozóik.

Címlapkép: Himanshu Mangla Facebook

Megszakítás