Dr. Guy Milliére, egyetemi oktató szerint etnikai tisztogatás folyik Franciaországban, melynek áldozatai zsidók, elkövetői muszlimok.

A Gaston Intézet számára készített felmérésben Milliére megállapította, hogy az ország zsidó népessége a 2000-ben mért félmilliós számról 400 000 alá esett. A kivándorlók elsősorban Izraelbe, a kanadai Quebec tartományba, Londonba és az Egyesült Államokba települnek át.

“Graffitiket mázolnak a zsidó otthonok ajtajára és menekülésre bíztatják a lakókat, vagy puskagolyót küldenek nekik levélben. Aki tud, kivándorol. Gyakran hirtelen döntenek a költözés mellett, és kénytelenek az ingatlanaiktól rendkívül nyomott áron megválni. Az egykor virágzó zsidó lakónegyedek nagy részében már alig laknak zsidók” – áll a tanulmányban.

Milliére felsorolja a legutóbbi antiszemita incidenseket is:

2018. január 12., Sarcelles, Párizs egyik északi elővárosa: Egy 15 éves lány a gimnáziumból igyekszik haza. Egy zsidó iskola egyenruháját viseli, nyakában Dávid-csillag. Egy férfi odalép hozzá, késsel belehasít az arcába, majd elfut. A támadás nyomát a lány élete végéig viselni fogja.

2018. január 19., Sarcelles: Egy nyolc éves, kipát viselő fiút megvernek és megrugdosnak muszlim fiatalok.

2017. február, Bondy: Két, kipát viselő fiatalt támadnak meg botokkal és fémrudakkal. A fiatalok súlyos sérüléseket szenvednek. Egyiküknek fűrésszel vágják le az ujjait.

2017. Marseille: Egy zsidó tanárra támad bozótvágó késsel egy muszlim diák, mert “le akarja fejezni a zsidókat”. A tanár az éppen a kezében lévő tóratekercssel védi magát, de súlyosan megsérül.

A kutató szerint a zsidóellenes támadások száma egyre növekszik. “A legtöbb incidens fényes nappal történik. A zsidóknak alaposan át kell gondolniuk, hogy melyik utcán mehetnek végig. Előfordul, hogy a saját otthonaikban támadnak rájuk” – írja. Milliére azt is kifejti, hogy az alapvetően antiszemita támadások visszaszorítása érdekében meghozott törvényeket manapság gyakran éppen azok ellen alkalmazzák, akik nyíltan beszélnek a problémáról és annak kiváltó okairól. “Az általános iskola nyolcadik osztálya számra írt egyik tankönyvben arról írnak, hogy Franciaországban tilos az iszlámot kritizálni, és ezt egy bírósági ítélet is alátámasztja”. Milliére a korábbi francia miniszterelnököt, Manuel Vallst is idézi: “Az a probléma, hogy az antiszemitizmus a mai Franciaországban nem annyira a szélsőjobbtól, mint inkább a muszlim vallási, vagy kulturális háttérrel rendelkező egyénektől ered”.

Milliére politikai indokot hoz fel arra, hogy a politikusok miért nem néznek szembe a tényekkel: “A politikusok megértették, hogy olyan sok muszlim él az országban, hogy a szavazataik nélkül már lehetetlen megnyerni egy választást. Mivel a muszlim lakosság gyermekvállalási kedve sokkal magasabb a társadalom többi csoportjáénál, a muszlim voksokért folytatott harc csak erősödik majd a jövőben.”.

zsido.com

Forrás: Arutz7