Beiratkozás!
 

Gán Menáchem Bölcsöde és Óvoda – Bét Menáchem Iskola

 

Oktatási intézményeink egyszerre nyújtanak magas szintű képzést mind a vallási, mind a világi tárgyakban.

A gyermekek gyönyörű budai környezetben, kiválóan felszerelt épületünkben ismerkedhetnek meg a zsidó hagyományokkal, és tehetnek eleget a világi oktatás követelményeinek is, melynek színvonalát Réz Gáborné, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnázium igazgatónője biztosítja.

Mind az Óvodában, mind az iskolában kiemelt szerepet kap az angol nyelv és a számitástechnika oktatása.

A gyermekeket igény szerint iskolabusz szállítja, a nap folyamán helyben főzött, friss kóser étkezést biztosítunk számukra.

Érdeklődni a 395 44 70 és a 268 0183-as telefonszámokon, illetve e-mailben az oberlander@zsido.com címen lehet.

Ne feledje: a zsidóság jövője csak a megfelelő oktatással biztosítható. Adjon még egy lehetőséget a magyarországi zsidóságnak!

Gán Izrael Nyári Napközis Tábor Budán

Nagyszerűnyári időtöltés 1.5 és 10 év közötti zsidó gyermekeknek július 2-től 13-ig az Orbánhegyen naponta 8 és 16 óra között.

                A gyermekeket a táborban rengeteg kirándulás, úszás, játék és spotolási lehetőség várja, és természetesen jut idő a zsidó hagyományokkal való ismerkedésre.

                 Naponta kóser reggelit, uzsonnát és meleg ebédet biztosítunk, igény esetén a gyermekeket iskolabusz szállítja.

                A tábor költsége: 13 000 Ft, as iskolabisz költsége: 5 000 Ft.

                További információ és jelentkezés: 395-4470, 268-0183
Héber talpaló

Heti két alkalommal, öt hét alatt megtanulhat héberül olvasni és az imakönyvet használni. A kurzus június 3-án kezdődik. Jelentkezés és további információ: 268 –

0183
Ha Peszách, akkor Maceszgyár

Hála Istennek, a tavalyihoz hasonló nagy sikerrel idén is megrendelésre került a gyerekek nagy örömére a maceszgyár a Bét Menáchem Iskola és a Gán Menáchem Óvoda szervezésében.

                Nagy izgalommal várták a gyerekek a peszáchi készülődések közepette az alkalmat, hogy saját kezüleg nyújthassák a maceszt, vagy éppen a széder estéhez nélkülözhetetlen borhoz való szőlő préselésénben segíthessenek. Mindezek az izgalmak után a gyerekek kézügyességüket is próbára tették. A program végére minden gyerek egy saját készítésű szédertálat tartott a kezében.

Judit
Budai Tanulókör
 

Új programmal és helyszínnel gazdagodott a Pesti Jesiva eddig sem szűkös kínálata. Hétfő esténként nyolc órától Sudak Shalom rabbi várja az érdeklődőket budai otthonába, ahol a résztvevők igénye határozza meg a tanulmányozni kívánt anyagot.

A közös tanulás, beszélgetés, esetleg vita magyar nyelven folyik.

Cím: XII. Zsolna u. 12/a Telefon: 212 5316 E-mail: sudak@axelero.hu

 

Megjelent: Egység Magazin 11. évfolyam 45. szám – 2014. július 31.