Egyre vallásosabbak az amerikai zsidók, a folyamat gyorsabb, mint a legtöbb más közösségnél az Egyesült Államokban – derült ki egy friss közvéleménykutatás adataiból. Jelenleg 36 százalékuk gondolja úgy, hogy Isten és a vallás fontos része az életüknek.

A tanulmány a tavalyi adatokat hasonlította össze a 2007-ben készült felméréssel. A kutatásban a legkülönbözőbb vallásokat és közösségeket vizsgálták, telefonos kérdezéssel 35 ezres mintán. 7 év alatt csökkent azoknak a száma, akik hisznek Isten létezésében a teljes lakosság körében.

Az amerikai zsidók 31 százaléka mondta azt 2007-ben, hogy a vallás nagyon fontos az életükben, ez az arány  a tavalyi évre 36 százalékra emelkedett – írja a timesofisrael.com.

A teljes minta azt mutatja, hogy azoknak az amerikaiaknak az aránya, akik naponta imádkoznak, rendszeresen részt vesznek szertartásokon, jelentősen csökkent. Az amerikai zsidóknál viszont itt is némi emelkedés mutatható ki: 29 százalékuk naponta imádkozik, 3 százalékkal többen, mint az első felmérés idején, 24 százalékuk pedig úgy válaszolt, hogy hetente, vagy havonta teszi ezt.

A válaszadó zsidók 17 százaléka heti rendszerességgel olvassa a szent szövegeket. Nem számítva az esküvőket és a temetéseket 65 százalékuk elmegy más, a vallással kapcsolatos szertartásokra is néhányszor egy évben.

Kép: timesofisrael.com