Soha nincs késő elkezdeni: íme egy hölgy, aki 65 évesen, 46 év házasság után adott életet első gyermekének.

Chaja Sáhár 65 évesen szülte meg első gyermekét Bnai Brakban. A haszid hölgy 46 évig meddőként élt házasságban férjével, hétfőn azonban Izrael legidősebb kismamájaként adott életet egészséges kisfiának.

A Jerusalem Post beszámolója szerint az izraeli hölgy valószínűleg külföldön történt mesterséges beavatkozásnak köszönhetően vált a gyermek édesanyjává, akit császármetszéssel hozott a világra. A mesterséges fogantatás körülményeiről a kórház nem árult el információkat, ugyanis az országban nem végeznek ilyen beavatkozást 54 év feletti nők esetében – tekintettel a magas egészségügyi kockázatokra.

A szülői pár nagyon hálás a kórház dolgozóinak, és különösen a Nadvorni Rebbének, aki három évvel ezelőtt áldotta meg őket, hogy gyermekük születhessen. A 2,68 kilógrammos súllyal született kisfiút remélhetőleg időben, a nyolcadik napon körülmetélik majd.

Dr. Tal Biron, a hölgy orvosa elárulta, hogy a szülés során nagyon izgatottak voltak a személyzet tagjai, azonban biztosak abban, hogy a gyermek jó családba került.

„Semmi kétségem sincs afelől, hogy nagyszerű anya lesz. Nagyon különleges személy, és a baba nagyon édes” – mondta.

A csodás módon anyává lett hölgyről Biron azt is elmondta, hogy a terhesség alatt átesett ultrahangos és minden más szükséges vizsgálaton. „Végig együttműködő volt és sosem panaszkodott. Az operáció után pedig a következő üzenetet fogalmazta meg Izraelnek: Sosem szabad feladni!”.

Kép forrása: collive.com