A Hanna Klub nyárköszöntő találkozóján mintegy 150 hölgy vett részt egy az eddigiektől teljesen eltérő, új helyszínen a Duna parton, az óbudai Rozmaring kertvendéglőben. Az esemény témája a Gólem Színház növendékeinek bemutatkozása mellett a zsidó lánykérés, és a sadchenolás világának megismertetése volt.

Oberlander Batsheva saját házasságának történetére visszaemlékezve példákat sorolt arról, milyen szokások szerint találkozik először két vallásos fiatal. Hogyan keresi meg szüleiket a sadchen, mikor ismerkedhetnek meg egymással, miről beszélgetnek, illetve hányszor találkoznak, mielőtt megtörténik a lánykérés, illetve mielőtt összeházasodnak. Történetei közben a Gólem színház társulata jeleneteket adott elő, melyek humoros köntösben, kissé karikírozva, de valós alapokra építve példázták a hagyományokat.

A tanulást tombola követte, ahol a szerencsés nyertesek kozmetikumokat, divatos ékszereket, könyveket és színházjegyeket nyerhettek. Ezt követően körtánc tanításán vehettek részt fiatalok, és idősek egyaránt. A fergeteges mulatságnak volt azonban egy szomorú, ugyanakkor megható eseménye is. A hölgyek, csatlakozva a világszerte elterjedt felhíváshoz, imádkoztak a három elrabolt izraeli fiatal életben maradásáért és kiszabadításáért, bízva abban, hogy a közös ima és elmélkedés ereje, az összefogás, ezen belül a 20. zsoltár egyidejű, közös elmondása fordulatot hozhat a három fiatal áldozat sorsában.

Megszakítás