A 212 négyzetméteres ingatlan az Isrotel egyik luxusszállodájában található, csaknem 18 millió sékelért (nagyjából 1 milliárd 250 millió forintért) lett egy svájci vásárlóé. Jó hír: van két drágább, ami még eladó.

Az Isrotel lánc múlt héten adta el Jeruzsálem legdrágább lakását 84 ezer sékelért (nagyjából 6 millió forintért) négyzetméterenként egy svájci zsidó befektetőnek (összehasonlításként: ez az ár már verseng London legjobb negyedeinek áraival). A lakás a „German Colony” területén van, egy új épületben, ami a szállodalánchoz tartozik. A szálloda 5,6 hektáron terül el a népszerű Emek Refaim utcában és egy izraeli építész Joel Feigin tervezte. Várhatóan 2016 végén nyitja meg kapuit. A teljes beruházás költsége meghaladja a fél milliárd sékelt. Az épületben 250 vendégszoba lesz, a legmagasabb színvonalon megvalósítva, részben műemléki környezetben. Az ott folyó felújításokat, átalakításokat a műemlékvédelmi hatóság felügyeli. Az épületben nagy szobák lesznek, nagy belmagassággal, az épület stílusát megtartva.

A beruházás része az a két épület is, amelyben a rekordösszegért elkelt szuperdrága apartman – ami egy teljes emeletet elfoglal –  található, összesen 11 ilyen lakás készül. Az Isrotel vezérigazgatója Lior Raviv megerősítette: ez Jeruzsálem valaha értékesített legdrágább lakása. Az üzletember azt is hozzátette: a komplexumban két olyan, kertet is magában foglaló apartman épül, ami még ennél is drágább lesz. Jó lesz sietni, mielőtt elkelnek.

 

 

Kép: http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4640891,00.html

 

 

 

Megszakítás