Az izraeli AIR által gyártott sportos megjelenésű, teljesen elektromos kétüléses repülőgépek képesek függőlegesen le- és felszállni. Az Air One elnevezésű innovatív légijármű akár 250 kilométer/órás sebességet is elérhet és egyetlen feltöltéssel 180 kilométert tehet meg. Az akkumulátorok teljes feltöltése mindössze egy órát vesz igénybe – írja az israel21c.org.

Az izraeli startup vállalat és az elektromos repüléssel foglalkozó ausztrál FlyOnE nemrég bejelentette, hogy partnerségre lépnek egymással. A megállapodás keretében huszonöt darab elektromos repülőgépet szállítanak le 2025-ben a megrendelőknek. 

„Nagyon örülünk, hogy egy olyan kiváló partner segítségével, mint a FlyOnE, Ausztráliában terjeszkedhetünk, ahol nagy a növekedési potenciál”

– mondta Rani Plaut, az AIR vezérigazgatója és társalapítója.

A fagylaltot már drónok szállítják házhoz Tel-Avivban

Egyelőre csak tesztüzemmódban, de hamarosan a mindennapok megszokott része lesz a drónfutár.

Az AIR ONE nem az egyetlen izraeli „repülő autó”, amely a tervek szerint a közeljövőben felszáll. A jawnei székhelyű Urban Aeronautics például egy CityHawk nevű, városi terepjáró méretű szerkezeten dolgozik, amely eleinte sürgősségi esetekben szállítaná az egészségügyi személyzetet, később Uber-szerű légi szolgáltatássá alakulna. Az Eviation Aircraft pedig egy kilencüléses elektromos repülőgépet, az Alice-t fejlesztette ki, amelyet 2024-től használhatnak kereskedelmi célokra.

Címlapkép: airev

Megszakítás