Akár 10 éves börtönbüntetésre is ítélhetik azt a két brit fiatalt, akik ellen lopás miatt indult eljárás Lengyelországban.

Eljárás indult azzal a két 17 éves brit fiatallal szemben, akik a vádak szerint lopást követtek el az auschwitz-birkenaui haláltábor helyén állított múzeumban, adta hírül a Jewish Telegraphic Agency.

A cambridge-i Perse School diákjait a múzeum egyik biztonsági őre buktatta le júniusban, amikor egy hajvágó eszköz darabjait, valamint üvegdarabokat és a birkenaui tábor „Kanadának” nevezett részlegéről származó gombokat rejtettek el táskájukban. Lebukásukat követően a fiatalok elismerték tettüket, amiért bírságot kellett fizetniük, majd hazatérhettek Cambridge-be.

A kedden indult eljárás kapcsán lengyel ügyészek elmondták, hogy a tinédzserek később visszavonták bűnösségükről szóló vallomásukat, arra hivatkozva, hogy nem voltak tisztában a tárgyak speciális és kiemelt jelentőségével. Tetteik miatt hamarosan személyesen is bíróság elé kell majd állniuk Krakkóban. A vád alapján akár 10 éves börtönbüntetést is kaphatnak.

zsido.com

 

Kép forrása: bzsh.hu

Megszakítás