Húsz hónap felfüggesztett.

Alison Chabloz ismert blogger a brit antiszemita, holokauszttagadó és palesztin-aktivista közösségben. Miután zsidók elleni gyűlöletet keltő dalokat jelentetett meg weboldalán, a Campaign Against Antisemtisim (CAA) nevű civil szervezet bírósági eljárást kezdeményezett vele szemben. Az ítélet: húsz havi szabadságvesztés két évre felfüggesztve, 180 órányi közmunka és egy évnyi eltiltás a közösségi média használatától.

“Ez az ítélet erős üzenetet közvetít: Nagy-Britanniában nem tolerálják a holokauszttagadást és az antiszemita összeesküvés-elméleteket. Alison Chabloz megbánást nem tanúsító, visszataszító antiszemita, aki évek óta megszállottan uszít a zsidók ellen, különösen azzal, hogy – állítása szerint – a holokauszt csupán egy zsidók által kitalált átverés” – áll a CCA nyilatkozatában.

John Zani bíró, a westminsteri bíróságon lefolytatott eljárás végén ezzel fordult Chablozhoz: “A bíróság számára úgy tűnik, hogy nem érkezett megfelelő megbánás az ön részéről. Azt még nem tudom, hogy az-e a célja, hogy ügyének mártírjává váljon. Ezt az idő dönti el. Ez a büntetés próbára teszi az elszántságát. Amennyiben nem tartja be a felfüggesztett büntetés szabályait, úgy számíthat arra, hogy börtönbe kell vonulnia.”

A bírósági ítélet alapjául szolgáló, Chabloz által írt dalok szövege elsősorban a holokauszt megkérdőjelezésére és a zsidó világ-összeesküvés elméletére koncentrál. “Vajon a holokauszt valóban megtörtént? Vagy az egész csak egy nagy hazugság? Úgy tűnik, valakik csak át akarnak verni. Az örökké bolyongó hazudozók nem hagynak nyomot, és ha uzsorát kell adni, csakis te és én leszünk az áldozatok.” – áll az egyik dalban. Chabloz más alkotásaiban “bizonyított ténynek” nevezi a holokauszt cáfolatát, és azt állítja, hogy a “zsidók uralják a médiát, a könyveket és a televíziót”, ezen felül gúny űz Anne Frankból és Auschwitzot vidámparknak titulálja.

Chabloz a bírósági tárgyaláson sem fogta vissza magát. Kijelentette, hogy “semmilyen történelmi bizonyíték sincs arra nézve, hogy a nácik gázkamrákban végeztek volna ki zsidókat”.  Amikor az 54 éves nő az ítélethirdetést követően elhagyta a tárgyalótermet, hívei zajos ünnepléssel fogadták.

zsido.com

Forrás: JPost