Életének 63. évében elhunyt, Rivka Raskin, a budapesti Raskin Smuel rabbi édesanyja. Raskin asszony, Jehosua  Raskin rabbi neje, az izraeli Kirját Máláchiban élt. A közösségében nagy népszerűségnek örvendő hölgy életének utolsó évében tragikus betegséggel küzdött, és szombaton visszaadta lelkét az Örökkévalónak.

Rivka Raskint hét gyermeke, kilenc testvére és rengeteg unokája gyászolja. A Raskin házaspár gyermekei a világ több pontján lubavicsi küldöttekként dolgoznak. Egyikük, Raskin Smuel rabbi a magyarországi izraeli chábád közösség vezetője. Édesanyja gyakori vendég volt Magyarországon, nagy szeretettel viseltetett a budapesti közösség iránt.

A temetésre Jeruzsálemben került sor. A család tagjai a gyászhéten kötelező süvét a Raskin család kirját malachi-i otthonában, valamint az elhunyt testvérének, Eli Lipskernek a crown hights-i otthonában ülte. Raskin Smuel rabbit Kirját Máláchiban meglátogatta egykori tanára, Oberlander Báruch rabbi valamint barátja, és egykori jesiva-társa, Köves Slomó rabbi is.

A szerkesztőség nevében ezúton fejezzük ki részvétünket Raskin Smuel rabbinak, feleségének, gyermekeinek és az egész Raskin valamint Lipsker családnak!

 

Megszakítás