Újabb mérföldkőhöz érkezett a Maimonidész Gimnázium: elballagott az el­ső érettségiző osztályuk. Péntek délelőtt 10 órától a felvirágozott épületben búcsúztak a gimnáziumi évektől osztályfőnökük vezetésével a 12. osztályosok.

Ballagás a Maimonidész Zsidó Gimnáziumban

„Ezzel az osztállyal rengeteg hagyományt teremtettünk. A ballagáshoz kapcsolódóan is született tradíciónk: a búcsúzó osztály fát ültet az iskola udvarán és megszalagozza” – mesélte Szilánk Zsuzsa, az iskola igazgatónője.

Innen az Óbudai Zsinagógához vonultak a diákok, a barátok és a családtagok, ahol Köves Slomó rabbi adott nekik útravalót búcsúbeszédével. A diákok nevében a tizenegyedik osztály búcsúzott a „nagyoktól”. Az öt évnyi munkát a búcsúzók részéről Keszler Benő köszönte meg az iskolának, amit Vadász Niki saját versével koronázott meg.

Köves Slomó beszédet mond a Maimonidész Zsidó Gimnázium ballagásán

Szilánk Zsuzsa igazgatónő ezután átadta az okleveleket a diákoknak. Az ünnepség zárásaként a végzős osztály saját szalagját rákötve átadta az iskolazászlót a tizenegyedikeseknek. „Történelmi pillanat volt, nagyon megható mindannyiunk számára” – mondta Szilánk Zsuzsa.

Megjelent: Gut Sábesz 24. évfolyam 41. szám – 2022. június 16.