Polgármesteri címért indult Argentínában, majd visszalépett Carmen Bretin Lindeman, miután apósát, Adolf Eichmann náci háborús bűnöst éltette nyilvánosan.

Kritikák tömege illette, ezért visszalépett a polgármesteri jelöltségről Carmen Bretin Lindemann Argentínában. A náci főtiszt menye egy szerdai televíziós interjúban nyilatkozott elismerően a tömeggyilkosról – olvasható a Forwardon.

„Az a történelem, amit ismertek, nem a valóságot tükrözi. Azt a verziót, amit a filmekből és könyvekből ismertek, zsidók írták és az egész világ hajlandó elfogadni azt a történelmet” – nyilatkozta Bretin Lindemann a TN nevű hírcsatornának.

A „végső megoldás” végrehajtásáért tevékenykedő Adolf Eichmannról – akit nagypapának nevezett az interjú során – azt mondta: „Nem volt rossz ember, a parancsokat teljesítette és senkit nem ölt meg személyesen”.            

Garupa városának polgármesteri címéért Bretin Lindemann az Új Alternatíva nevű párt színeiben indult, azonban                az interjút követően azonnal kitették a szervezetből. Csütörtöki nyilatkozatában a nő azt írta: „Annak érdekében, hogy ne okozzak kárt szövetségi párttársaimnak, szükséges az azonnali lemondásom. Szeretném biztosítani a nyilvánosságot arról, hogy soha nem támogattam a nácikat”.

A DAIA nevű zsidó ernyőszervezet elítélte Bretin Lindemann nyilatkozatát.

zsido.com

Kép forrása: lanacion.com.ar