Egy friss tanulmány szerint az elmúlt évek során több alkalommal is előfordult, hogy muzulmán vallású rendőrök nem tettek eleget kötelességüknek, amikor zsidó helyszíneket kellett volna védeniük.

Miközben a közbiztonsági intézkedések megerősítésére van szükség Franciaországban, egyre nagyobb kockázatot rejt a rendvédelmi erők soraiba beépülő szélsőségesek számának növekedése – derül ki a Gatestone Institute által közzé tett tanulmányból.

A francia Közbiztonsági Hivatal adataira hivatkozva a riport készítői arról számoltak be, hogy 2012 és 2015 között muzulmán vallású rendőrtisztek többször megtagadták a zsinagógák, illetve korábbi terrortámadások zsidó áldozatainak emlékére szervezett egy perces néma megemlékezések megtartását.

Az Arutz Sheva tudósítása szerint a Belügyminisztérium terrorizmus-ellenes részlege 2016. januárjában közel 8 250 főre becsülte a radikális iszlamisták számát, ami 50 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Sokan közülük Szíriába mentek, hogy az Iszlám Államhoz csatlakozzanak, azonban nagy számban vannak köztük olyanok is, akik a francia társadalom különböző rétegeibe beépültek – a rendőrség és más fegyveres erők soraiba is.

Nemrég nagy port kavart az a hír, mely szerint egy rendőrnő a Facebook-bejegyzésében terrorcselekmények elkövetésére szólított fel, valamint egyenruháját „a Köztársaság mocskos rongyának” nevezte. A Charlie Hebdo, valamint a Hypercacher nevű kóserüzlet helyszínén történt tömeggyilkosság után azt írta a közösségi oldalon: „gyáva álarcos cionisták hajtották végre a támadást… Meg kellene őket ölni”.

Habár a párizsi rendőrség szerint ezek ritka eseteknek számítanak, úgy döntöttek, hogy heti rendszerességgel fogják ellenőrizni a tisztekről szóló beszámolókat annak érdekében, hogy minden esetben megtörténjen a vallás és az állami szerep különválasztása, valamint csökkentsék a muzulmán rendőrök körében a radikalizálódás veszélyét.

zsido.com

 

Kép forrása: Arutz Sheva