Izraellel szembeni tudományos bojkottot szavazott meg az egyik londoni egyetem.

A Keleti és Afrikai Tanulmányok Iskolájában (SOAS) működő hallgatói önkormányzat kezdeményezésére Izraellel szemben tervezett bojkottról tartottak szavazást Londonban. A szavazásban részt vevő diákok 75%-a, 1283 fő támogatta a jeruzsálemi Héber Egyetemmel fenntartott kapcsolatok megszüntetését, míg a hallgatók 25%-a, összesen 425 fő szavazott az intézkedés bevezetése ellen.

Az intézmény személyzetének 300 munkatársa szintén kifejezte véleményét a kérdésben. A dolgozók 60%-a a „Bojkott, Kiválás és Szankciók” (BDS) nevű kampányhoz való csatlakozás mellett döntött.

Az egyetem hallgatói önkormányzata 2005 óta támogatja a kampányt és 2014. októberében indítványozta az irányelvek beépítését célzó szavazás kiírását.

Moselle Paz Solis, az iskolai Zsidó Társaság elnöke diszkriminatívnak nevezte a lépést. „Szeretnénk kifejezni aggályainkat Paul Webley-nek, a SOAS igazgatójának, az ő felelőssége lenne elősegíteni a különböző etnikai és vallási csoportok közötti jó kapcsolatok fennmaradását. A szavazás ugyanis ellentétes ezzel a céllal.” – fogalmazott az elnök a campuson kialakult helyzet kapcsán.

Kép forrása: http://www.thejc.com/news/uk-news/130816/soas-staff-and-students-vote-full-israel-boycott

Megszakítás