Doron Kornbluth rabbi nemcsak egy nemzetközileg elis­mert előadó és bestseller író, hanem egy vezető zsidó kiadó társalapítója is. 2011-ben  Yaacov Haber rabbival együtt alapította meg a Mosaica Press-t, amely mára a zsi­dó világ egyik legnagyobb és legelismertebb kiadójává vált. Hosszú éveken keresztül Kornbluth rabbi volt a Mosaica főszerkesztője is, mára azonban elsősorban előadásaira és könyveire fókuszálja a figyelmét – emellett pedig hivatásos idegenvezetőként különleges, inpsiráló és magával ragadó módon mutatja be vendégeinek Izrael csodáit.

Kornbluth rabbi cikkei rend­szeresen megjelennek a Jerusalem Postban és számos más papíralapú és online sajtótermékben, írásaival min­den nagyobb zsidó médiumban találkozhatunk. Más egyebek mellett ő a Why Be Jewish? (Miért legyünk zsidók?), a Raising Kids to LOVE Being Jewish (Hogyan neveljünk gyereket, hogy SZERESSEN zsidónak lenni), a Why Marry Jewish? (Miért házasodjunk zsidóval?), a Cremation or Burial? (Hamvasztás vagy temetés?) című könyvek szerzője. Évente tucatnyi közösség előtt tart előadásokat világszerte – és könyvei címét áttekintve képet kaphatunk arról is, hogy milyen témákban ad elő.

És hogy mitől lesz izgalmas minden előadása? Kornbluth rabbi kiváló előadó, aki érthető módon, mégis izgalmasan és magával ragadóan tudja bevezetni hallgatóságát a legérzékenyebb témákba is. Évente akár ötven különböző városban is tart előadást, mégis mindig a legnagyobb figyelemmel reagál a hallgatóságára, legyenek azok kamaszok vagy felnőttek, vallásosak vagy vallási elköteleződés nélküliek: Doron Kornbluth megtalálja velük a hangot!

Idén júniusban Budapestre érkezik és három különböző témában tart előadást a magyar közönségnek. Elsőként az Újbudai zsinagógában hallhatjuk, itt a temetkezés nagyon érzékeny és aktuális kérdéséről fog beszélni Temetés vagy hamvasztás? A zsidó nézőpont címmel.

Másnap két gyereknevelési témában hallhatjuk előadását a zsidó családi élet két fontos szegmenséről. Elsőként a párválasztás és a házasság működtetése lesz a fókuszban a Boldogan, házasságban című előadáson. Ezután a gyereknevelésre térünk át, és arra keressük a választ, hogyan vezet a büszke zsidó identitás gyermekeink boldogságához.

Mindhárom előadás angol nyelven, szinkrontolmács segítségével zajlik majd. Regisztráció és jegyvásárlás a fizetes.zsido.com oldalon keresztül lehetséges.

Megjelent: Gut Sábesz 25. évfolyam 35. szám – 2023. május 24.

 

Megszakítás