A MyHeritage egy izraeli központú, genealógiával foglalkozó vállalat, mely emberek ezreinek segített családi gyökereik feltárásában, illetve családoknak az egymásra találásban, és ellopott tulajdonok gazdáinak felkutatásában. Ehhez a legújabb és legmodernebb technikai eszközöket használják fel, és ők maguk is fejlesztenek újításokat.

Egy ilyen újításról számoltak be a cég munkatársai a napokban: olyan telefonos applikációt fejlesztettek ki, melynek segítségével a homályos, elmosódott, rossz felbontású, vagy gyenge minőségű fényképeket élessé és kivehetővé lehet tenni. A funkció a MyHeritage honlapján is megtalálható. A fényképjavító alkalmazás a régi, vagy homályos képek felbontását növeli, melynek eredményeként a felismerhetetlenül elmosódott vonások jól meghatározott és kivehető arcokká válnak. Az újítás természetesen leginkább régi, rossz minőségű képek esetében hasznos, de ugyanilyen jól működik az újabb színes fotók esetében is. A folyamat során az arcok egyenként tanulmányozhatóvá válnak, az eredeti fénykép azonban nem sérül: az alkalmazás az eredeti mellett készít el számos egyéb változatot a lehető legjobb eredmény elérése érdekében.

A 2003-ban alapított társaság központja Izrael középső részén található. Az általuk üzemeltetett internetes oldal felhasználói történelmi dokumentumok: népszámlálási adatok, házasságlevelek, temetői feljegyzések és egyé iratok felhasználása segítségével készíthetnek családfákat. A társaság az elmúlt években genetikai teszteket is készít, melyek segítségével DNS-adatok alapján találhatnak rá családtagjaikra az érdeklődők, illetve egyéb származási és etnikai meghatározásokat is végeznek.

A fényképjavító alkalmazás itt érhető el. A szervezet korábban fekete-fehér felvételeket színessé tevő alkalmazást is bemutatott, ez a lehetőség ide kattintva használható.

zsido.com

Forrás: algemeiner